top of page

Klankmassage

Resonantie

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Wanneer klankschalen op en/of rondom je lichaam worden gezet en worden aangeslagen met een klopper, resoneert je lichaam mee met de geluiden en trillingen. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Ieder lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie.

 

Loslaten

De trillingen van de klankschalen dringen dus door in je lichaam. Blokkades in je lichaam, maar ook mentale blokkades worden opgelost, de energie gaat weer stromen. De trilling en klank ontspannen je volledig. Dat helpt bij het loslaten van spanningen, wat heel bevrijdend is.

 

Stilte

Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je in contact met de stilte in jezelf.

Voor meer informatie over de klankmassage met een klankbad en het maken van een afspraak kun je contact opnemen via onderstaande button.

Voor de klankmassage met klankbad betaal je € 75,00. De sessie duurt 1,5 uur. 

Een afspraak kan tot 24 uur voor het begin van de sessie kosteloos verzet of geannuleerd worden. Binnen 24 uur breng ik het normale tarief in rekening, vanwege mijn voorbereiding en gereserveerde tijd.

 

 

 

 

 

 

De ervaring van Ellen Korendijk: 

Ik heb een klankmassage en klankbad mogen ontvangen van Leontine.

Iets wat ik al een tijdje op mijn ‘verlanglijstje’ had staan.

In een vierkante ruimte ligt een grote, zachte futon op de grond

met daaromheen diverse klankinstrumenten opgesteld, meerdere klankschalen,

een gong, een viertal koshi’s en andere instrumenten waar ik de naam niet van ken. De futon nodigt uit om ontspannen te gaan liggen en alles over me heen te laten komen. Ik ken Leontine al wat langer en weet dat ik in goede handen ben.


Liggend op mijn buik volg ik aandachtig het geluid van de klankschaal die telkens aangeslagen wordt terwijl deze vanaf mijn voet omhoog over mijn lichaam verschoven wordt. De schaal heeft een mooie volle klank. In eerste instantie vind ik het lastig om continu mijn aandacht bij de schaal te houden. Totdat de schaal ter hoogte van mijn schouderbladen komt. Ik voel hoe de trillingen die de schaal teweegbrengt mij vullen, mijn innerlijke ruimte in beweging brengen. Ik voel hoe ik dieper ontspan en in een diepere laag van bewustzijn terecht kom waar geen plaats meer is voor gedachten. Wanneer de klankschaal geplaatst wordt in mijn hand, lijkt mijn handpalm zich te vormen naar de bolling van de klankschaal. Mijn hand voelt zachter aan, meer open en deze zachte energie breidt zich uit naar mijn arm.


Na de massage volgt een bad van klanken. Warm toegedekt lig ik op mijn rug. Het lijkt alsof door de massage al mijn zintuigen open staan, puur gericht op ontvangen. De klanken van de schalen vullen de ruimte, vullen mij. Ik voel dat ik meer zachtheid kan toe laten. Iedere klank neem ik in mij op, vult mij, het wegebben van de ene klank maakt nieuwsgierig naar de volgende klank. Volledig ontspannen lig ik te ‘zijn’. Dan volgt het geluid van vallende regendruppels (rainstick). Het voelt alsof ik in een veilige bubbel lig (droog en warm) terwijl de regen om mij heen alles schoon spoelt. De alertheid die gewekt werd door nieuwsgierigheid naar de volgende klank gaat over in een gevoel van nog dieper loslaten. Dan volgt een ingetogen geluid dat Leontine aan de gong weet te ontlokken. Het brengt me kort terug in mijn hoofd, om me daarna op deze klank mee te voeren. Tot slot het voor mij vertrouwde geluid van de koshi’s. En daarna stilte, de trillingen, vibraties lijken anders voelbaar, als energie die de ruimte om mij heen en mij vult.  Terwijl ik in stilte lig, voel ik een sterke verbondenheid met de klanken, de energie, de ruimte om mij heen en met mijzelf.


De klanken werken door, ook de volgende dag. Ik voel me meer met mezelf verbonden, meer zachtheid maar vanuit een stevige basis. Meer rust in mijn hoofd. Mijn eigen klankschaal heb ik nog niet aangeslagen alsof deze afbreuk zou doen aan de mooie klanken die nog na resoneren.

Ellen (2).jpg
bottom of page