top of page

Else Schipper

Yoga....Try this at home

Toen ik mezelf in het najaar van 2012 over de streep trok om op yoga te gaan, vond ik het best spannend. Want natuurlijk zou ik te stuntelig zijn om de yoga-oefeningen goed uit te voeren ... Al gauw werd me duidelijk dat het perfect aannemen van de houdingen helemaal niet de essentie van yoga is.

 

De woorden ‘oefen je tevredenheid’ die Leontine ons herhaaldelijk meegeeft, hebben niets met prestatie te maken maar alles met aandacht, ervaren en accepteren. 

 

Door yoga ben ik me bewuster geworden van mijn sta- en zithouding en maak ik regelmatig

tijd vrij voor (ademhalings)oefeningen, mantra’s en meditatie.

 

Wat voor mij begon als ‘gymnastieken op een matje’ blijkt niet alleen een positief effect te hebben op mijn beweeglijkheid  maar op mijn hele functioneren en de yogalessen bieden me veel inspiratie om thuis mee verder te gaan.

Luara1 (2).JPG

Luara Castiglione

Ik vind het heel erg fijn dat Leontine naast de live lessen ook online lesgeeft. Het lijkt mij voor haar ook een hele uitdaging om via een digitale vorm toch een menselijke verbinding te creëren en dat lukt haar echt heel goed.

 

Leontine heeft een hele fijne en rustgevende stem en energie waardoor ik ondanks mijn altijd doorgaande gedachtes steeds weer terug kan concentreren omdat zij een fijne basis legt daarin.

 

Omdat de oefeningen als vrijblijvend aanvoelen (“doe wat goed voelt voor jou”) komt er weinig druk om het ‘goed’ te doen en blijft de aandacht in het hier en nu en wat je lichaam nodig heeft. Dat vind ik heel prettig.

 

Haar uitleg is helder en duidelijk. De lessen zijn nooit hetzelfde en met een verdiepende laag welke ik als waardevol ervaar. Ik merk dat ik in de les soms dingen voel waar ik daarna over na ga denken of voelen. Bepaalde blokkades die voelbaar zijn en die ik ook weet te vinden, zelf vind ik het dan een uitdaging om te proberen of ik het gevoel op die plekken op een later moment ook toe mag/kan laten.

 

Dus, Leontine, dank je wel voor de veilige omgeving die je weet te creëren, digitaal en live.

Marleen.jpg

Marleen Schot

"Ondanks dat ik eerder ervaringen heb met klankbaden is de klankmassage van Leontine een heel andere ervaring.

 

In het voorgesprekje dat we hebben warmt Leontine de klankschaal op met haar eigen lichaam. Hierdoor voelt de klankschaal die zij daarna op mijn lichaam zet als één met het lichaam en niet als een apart metalen voorwerp.

De trillingen van de schaal vormen op verschillende plekken van het lichaam een unieke ervaring. In mijn knieholtes voelen de trillingen weer heel anders dan op mijn heupen, waar ik op dat moment spierpijn heb.

Naast de aangename fysieke ervaringen van de trillingen ervaar ik mezelf één met het geluid, alsof ik in een cocon ben waar alleen ik en de klanken bestaan.

Leontine slaat met zorgvuldige hand de schaal aan, waardoor de klanken steeds aangenaam zijn, ook als ze dichter bij de oren komen.

Het aanslaan van de schaal op mijn hartchakra geeft een ervaring die niet onder woorden te brengen is. Het thema waar ik op dit moment in mijn leven bezig ben versmelt met de ervaring. Alles klopt.

De ontspanning van de klankmassage is verrassend en diep doorwerkend. De hele dag blijft deze bij me en doe ik wat ik moet doen, met een heerlijke zachte ondertoon.

Lieve Leontine bedankt voor deze mooie ervaring, ik kom zeker terug!"

Saskia Janse de Jonge (2).jpg

Saskia
Janse de Jonge

Ik heb een klankmassage gehad bij Leontine. Wat een bijzonder fijne ervaring. Ik voelde me heel vertrouwd door haar zorgvuldige en aandachtige manier van werken. Net zoals zij haar yogalessen geeft.

 

Door de klankschalen, beginnend op m’n lichaam, kwam ik in een proces terecht van mijn hoofd naar mijn hart, waarin ik steeds meer kon ontspannen. Alles in mijn lichaam werd losgetrild en Leontine voelde daarbij intuïtief heel goed aan waar blokkades zaten en gaf daar moeiteloos aandacht aan.

 

Door het klankbad van klankschalen in het tweede gedeelte kon ik nog dieper ontspannen en werd ik geleid naar een staat van alleen maar ‘zijn’. Helemaal uitgelijnd en in balans. Daarnaast voelde ik een diepe tevredenheid en dito lach op mijn gezicht.

Dank je wel Leontine!

bottom of page