top of page

Extra informatie Yoga in Maurik

 

Het advies is om soepele en niet knellende kleding te dragen. Een katoenen T-shirt en joggingbroek zijn aan te bevelen. Tijdens de ontspanningsoefeningen zijn een trui of vest, sokken en een warme deken prettig om warm te blijven.

 

Eet geruime tijd voor je yoga doet. Je kunt ook een lichte maaltijd nemen of iets minder eten. 

 

Het is niet belangrijk hoe lenig je bent, ook een kleine beweging geeft doorstroming. Het gaat er ook niet om wat een ander doet. Doe wat jij voelt dat goed voor je is en blijf binnen je grenzen, dus doe jezelf geen geweld aan. Wees met alle aandacht bij de oefening, bij wat je voelt en ervaart. 

 

Probeer niet te veel je best te doen, dat geeft minder spanning. Het kan zijn dat de ontspanningsoefening te lang voor je duurt, kom dan rustig rechtop zitten zonder de anderen te storen.Het helpt je om thuis te oefenen. Hoe meer je vertrouwd raakt met de oefeningen, hoe dieper de uitwerking is. 

 

Bij zwangerschap, ziekte of klachten is het nodig om contact met de yogadocente op te nemen zodat gekeken kan worden welke alternatieven er voor sommige oefeningen aangeboden kunnen worden.

bottom of page