top of page

Virabhadrasana

Virabhadrasana is een krachtige houding, daarom wordt deze ook de heldenhouding genoemd.

De voeten staan stevig op de grond, de benen zijn krachtig. Door de open houding van het middengedeelte van het lichaam wordt de oprichtende kracht in het hele lichaam gestimuleerd.  

De uitgestrekte amen en handen geven een extra impuls aan de lichaamsenergie. Dit helpt om mentale kracht te ontplooien. Zo ontstaat een stabiel en krachtig geheel.

De oefening

Je staat met de voeten op heupbreedte. Zet de rechtervoet een flinke stap naar voor, de linkervoet een flinke stap naar achter. Deze voet staat met de voorvoet iets naar buiten gedraaid. Breng de linker heup naast de rechter.  Voel de handen...., adem uit ..... inademend de handen zijwaarts omhoog brengen, uitademend schouders laag, handpalmen tegen elkaar. Inademend bekken omlaag brengen, uitademend iets omhoog komen, doe dit een aantal keren dynamisch. Let op dat de achterste voet steeds met de zijkant op de grond blijft staan. Dan blijf je in de houding, doorademen in het gebied van de maag en de flanken….. Inademend houding verdiepen, uitademend terug naar omhoog. Uitademend de handen zijwaarts omlaag brengen. weer terug stappen naar de beginhouding en een moment voelen wat de nawerking is van de oefening.

Daarna doe je hetzelfde aan de andere kant.

2 minuten oefening

 

Doe nadat je ‘s-morgens bent opgestaan een gemakkelijke yogahouding uit een van de yogalessen. Kies een houding die op dat moment goed voelt om te doen. Als je niets weet: Ga dan rechtop staan met je armen omhoog langs je oren. Adem zes keer door in deze houding.

 

Doe vervolgens een tweede gemakkelijke houding uit een van de yogalessen. Kies er een die goed voelt om direct na de vorige oefening te doen. Als je niets weet: Breng beide handpalmen voor de borst. Adem weer zes keer door in deze houding.

Tip: niet nadenken, gewoon doen!

bottom of page