top of page
Supyoga Denemarken 1.JPG

 

SUP-yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds september 2022 heb ik er een leuke activiteit bij! Ik bied yoga aan op een SUP! SUP-yoga is een manier om gezellig in de natuur sportief bezig te zijn met ontspanning als resultaat. 

 

Bij SUP-yoga maak je gebruik van een SUP board. SUP staat voor Stand Up Paddling. Omdat niet iedereen gelijk op een SUP board kan staan kun je er ook voor kiezen om te blijven zitten. Je hoeft dus niet eerder geoefend te hebben met suppen om mee te kunnen doen. Je hoeft ook geen ervaring met yoga te hebben om deel te nemen aan een les. De oefeningen die we doen kun je naar je eigen behoefte en mogelijkheden aanpassen. Uiteraard geef ik je daar tips voor. Een voorwaarde is wel dat je moet kunnen zwemmen.

 

Tijdens SUP-yoga beleef je vooral het element water. Het water spiegelt letterlijk en figuurlijk het leven. Als alles kabbelt, glijd je door het leven. Het is rustig en je hoeft nauwelijks bij te sturen. Je peddelt een beetje en het gaat allemaal easy going. Wanneer het wat harder gaat waaien en er golfjes komen moet je bijsturen. Worden de golven nog wat hoger, dan moet je flink aan het werk. Naast water komen de andere elementen - aarde, vuur, lucht en ruimte - ook aan de beurt. 

 

We peddelen naar een plek waar we de yoga-oefeningen doen. Onderweg ben je je bewust van hoe je je op je board beweegt en welke indrukken je krijgt uit de natuur. Tijdens de oefeningen drijf je met de stroming mee. Door de aandacht die je hebt voor de natuur en de beleving van de yoga-oefeningen kom je meer in het moment. Dat brengt rust. 

 

Omdat een les SUP-yoga afhankelijk is van de weersomstandigheden is er een aparte What’s-App groep gemaakt. In deze groep deel ik de data van de lessen, het tijdstip en de plaats waarvandaan we vertrekken. Opgeven voor de groep kan bij Leontine of via een app’je of de mail.

bottom of page