top of page

Wad een Tocht!

Vrijdag 22 juni 2018

 

Vanaf 15:30 uur komen we aan in het gezellige huis in Kollumerpomp en is er gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Tot het avondeten is er voldoende tijd om te “landen” en je te installeren in een van de knusse kamers.

 

Na het heerlijke, vegetarische diner zullen we bij mooi weer een lichte yoga practice doen in het besloten deel van de tuin met aansluitend een meditatie op de elementen.

 

Vanaf 21:30 uur wordt het stil.

Zaterdag 23 juni 2018

 

Na een vroege start in stilte staat deze dag in het teken van de meditatieve waddentocht. Dit  is een droogvaltocht op het Wad waarbij we onze zintuigen, onze geest en ons hart bewust openstellen.

 

Na ongeveer anderhalf uur varen gaan we voor anker op een afgelegen zandplaat. Dan laten we het wonder van de leeglopende zee zich voltrekken. De vogels komen steeds dichterbij en stukje bij beetje komt de plaat droog te vallen.

 

Als het water ver genoeg gezakt is, gaan we de boot uit en waden we een klein stukje door het resterende water om op ons gemak dit adembenemend mooie landschap te ontdekken. Er blijkt van alles te leven.

Je kunt een wandeling maken naar de duinen verder op, maar je kunt ook in de buurt van het schip blijven en de omgeving op je in laten werken. Als de vloed weer komt, gaan we terug aan boord voor een heerlijke biologische lunch. Zodra er weer genoeg water is, zeilen we terug.

Tijdens de Tocht op het Wad zal Margriet van Kampen ons met eenvoudige bewustwordingsoefeningen helpen onze zintuigen te activeren. Zo kan de rust, de energie en de schoonheid van die bijzondere omgeving in onszelf worden ervaren.

 

Weer terug in het huis kun je, na de verwennerijen voor de inwendige mens, de avond naar eigen behoefte invullen. Je kunt een wandeling maken, met een boek op de bank, je terug trekken in je kamer of heerlijk genieten van de sauna op het terrein.

Voor wie dat wil sluiten we de dag af met een meditatief moment.

Zondag 24 juni 2018

 

Ook deze ochtend starten we de dag in stilte.

In stilte nemen we een licht ontbijt waarna we naar de Yogastudio in Dokkum gaan voor een Yoga les gebaseerd op de elementen.

Na een gezonde vegetarische lunch in het huis sluiten we om 15:00 uur met elkaar het weekend af.

 

Prijs: € 285,00

 

Inbegrepen:

Accommodatie

Alle maaltijden, thee, koffie

Meditatieve tocht op het Wad

Gebruik sauna

Yoga en meditatie

 

Zelf meenemen:

Badhanddoeken en persoonlijke verzorgingsartikelen (indien nodig medicijnen).

Plastic tas.

Yogamat.

Notitieboekje / blok o.i.d. en schrijfgerei voor het maken van persoonlijke aantekeningen.

 

Vervoer:

Het vervoer naar Kollumerpomp en naar Yogastudio Dokkum: waar mogelijk samen reizen en de kosten delen.

bottom of page