top of page

Hoe mooi kan het leven zijn, het is maar hoe je kijkt


Bovenstaande zin komt uit het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato. Het kwam, voor mij, in het afgelopen jaar op verschillende manieren naar voren. Daarom heb ik dit jaar de tekst verweven in de kerstlessen.


In het voorjaar ben ik vaak bij het water geweest in Maurik. Op Instagram heb ik bijna dagelijks een post gezet van mijn #yogaspot. Iedere dag was er weer iets nieuws te zien terwijl ik steeds op dezelfde plek was. Iedere dag iets bijzonders, van prachtige bloemen tot dauwdruppels vallend in het water, van de afdruk van hoeven van de koeien in het zand tot afval op de grond, van wolken in de lucht tot regendruppels op het water. In alles is schoonheid te vinden, zo mooi… Het is maar hoe je kijkt…


Dit jaar heb ik een bijscholing gevolgd voor yoga en hooggevoeligheid. Dat was een inspirerende module. Er werden mij tools in handen gegeven om toe te kunnen passen in de yogalessen. En eerlijk gezegd heb ik bijzonder veel herkenning met de aspecten die bij hooggevoeligheid worden beschreven. De inhoud van de lesstof heeft mij geholpen om in te zien dat ik door yoga inmiddels heel goed heb leren omgaan met mijn hooggevoeligheid. Dus ja, hoe mooi kan het leven zijn, het is maar hoe je kijkt...


In mijn vorige blog heb ik jullie verteld van mijn koerswijziging en dat daar een onrustige tijd aan vooraf ging. Op sommige momenten was het een uitdaging om alle dingen die ik tegenkwam op een positieve manier te zien, totdat ik me realiseerde dat het mijn manier was waarop ik naar de situatie keek. Toen wist ik ook dat ik daar zelf verandering in kon brengen. Het was tijd om mijn werk in het bankwezen los te laten en de stappen te zetten voor het verstevigen van mijn yogaonderneming. Nu, een aantal maanden verder kan ik zeggen dat ik er geen spijt van heb dat ik deze stap heb gezet. Het was de grootste stap het afgelopen jaar en ik geniet ervan hoe het nu gaat. Hoe mooi kan het leven zijn, het is maar hoe je kijkt…


Ik ben begonnen met het geven van klankmassages. Wat een mooie reacties komen daaruit naar voren. Van blokkades die loskomen tot energie die weer gaat stromen, van even gedachteloos kunnen zijn tot diepe ontspanning. Dan ben ik heel dankbaar dat ik die ervaringen aan mensen mag geven. Hoe mooi kan het leven zijn, het is maar hoe je kijkt…


Het geven van de yogalessen aan mijn dierbare cursisten, daarbij soms spanning ervaren, doe ik het wel goed genoeg? Dan reacties krijgen van mensen op de lessen waaruit blijkt dat ze er niet alleen in de les zelf baat bij hebben maar ook in het dagelijks leven, waardoor ik mijn vertrouwen weer vind en weet dat ik op de goede weg ben. Hoe mooi kan het leven zijn, het is maar hoe je kijkt…


En nu kijk ik uit naar volgend jaar, 2020. Een nieuw decennium waarin weer nieuwe mogelijkheden liggen. De ontwikkeling van workshops en het online yoga programma “Het Achtvoudige Pad van Patanjali in de praktijk”. Het Yoga Experience Event op 21 juni. Maar vooral de voortzetting van de lessen met mijn cursisten.


Hoe mooi kan het leven zijn

Het is maar hoe je kijkt

Het is maar wat jij droomt

Hoe mooi is jouw werkelijkheid


Het maakt niet echt iets uit

Of ‘t waarheid is of niet

Het is hoe jij het ziet….Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page