top of page

Yoga attributen


Wat zijn we met z’n allen in een vreemde situatie beland. Ongetwijfeld zullen er veel zaken in jouw omgeving veranderd zijn. Zo is dat ook bij mij. Zoals de tijdelijke aanpassing van de live yoga lessen in het scouting gebouw naar live stream lessen.

We zijn allemaal meer aan huis gebonden. Voor een aantal betekent het ook, dat de woon/werk reistijd weg gevallen is.

Wat nu te doen met die onverwachte pasverworven extra tijd?

Als je de live stream lessen volgt heb je misschien gemerkt dat je de yoga attributen mist.

Deze kan ik helaas niet voor jullie verzorgen.

Patricia, deelneemster aan de lessen, gaf onderstaande tips over hoe je van spullen die je wellicht toch al in huis hebt, gebruik kunt maken en zo je nieuwe vrije tijd creatief kunt besteden.

De bolster

De bolster is het cilinderkussen. Maar hoe creëer je je eigen bolster zonder hier al te veel in te hoeven investeren? Hier volgen een aantal tips:

Neem een fleece deken en rol deze in de breedte van een bolster strak op. Als er nog ergens oude stropdassen in huis liggen gebruik hier 2 van om beide einden mee vast te knopen.

Geen oude stropdassen voorhanden? Met een stuk touw, linten of een paar riemen werkt het ook.

Is de bolster niet dik genoeg, probeer dan 2 of misschien zelfs 3 dekens in elkaar gerold.

Wat het ook goed doet is een slaapzak. Rol deze ter breedte van een bolster strak op en knoop ook hier om de beide uiteinden touw, of wat je ook voorhanden hebt zodat de slaapzak stevig opgerold blijft.

Nog een paar tips voor een bolster waarvoor je nog steeds geen naaimachine nodig hebt:

Scheur een oud laken op ongeveer bolster-, maar wel met extra ruime, breedte en met een grote overlap in de lengte.

Voor de vulling kun je een 2 tal opties gebruiken: óf je hebt een aantal hoofdkussens over, óf je hebt je zolder vol liggen met decoratieve kussens die je nooit meer op de bank legt.

Optie 1:

Leg 2 hoofdkussens in de reep laken en rol het laken strak op. Bind de uiteinden met schoenveters af. Je hebt nu een bolster in de vorm van een wikkelsnoepje.

Optie 2:

Maak de decoratieve kussens open en haal de vulling eruit. Trek deze een beetje los en uit elkaar. Leg, als je genoeg verzameld hebt, de inhoud in het midden van het afgescheurde laken en rol ook deze in bolsterbreedte strak op. Bind ook deze keer de beide uiteinden samen met een schoenveter en klaar is je bolster.

Voor het geval je niet genoeg inhoud van decoratieve kussens hebt, kun je ook beginnen met een paar oude handdoeken op te rollen en hieromheen de vulling van de kussens te wikkelen en vervolgens strak afrollen met het oude laken en wederom uiteinden afbinden met schoenveters of een stuk touw.

En had je die 2 oude hoofdkussens wel maar het oude laken niet? Prop de 2 kussens dan in 1 kussensloop. Ook dat kan de stevige ondersteuning bieden die je nodig kan hebben bij de lessen.


Blokken

In de lessen maken we ook wel eens gebruik van blokken.

Je kunt hiervoor als alternatief een stapel boeken gebruiken of 1 dikke encyclopedie die je in een sjaal verpakt zodat ze stevig bij elkaar blijven. Of je gebruikt een opgerolde deken of een stapeltje bij elkaar gebonden handdoeken.

Deken

Uiteraard is een fleece deken bij de hand hebben voor de eindontspanning sowieso een aanbeveling, evenals extra kussens, mocht je die nodig hebben.

Foto en beschrijving

Ik zie uit naar jullie creativiteit!

Sturen jullie een foto en beschrijving van het resultaat naar info@yogainmaurik.nl?

Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page