top of page

SUP-Yoga

“My intensions of today:

To accept the circumstance (being at work during the good waves, and being at the beach when the waves are probably gone) and being gratefull to be able to go to the sea anyway.

An other intention: go into the water for just some peddeling, and doing a meditation and yoga session on the beach.

Enjoy your day 😊”


Deze intenties kreeg ik doorgestuurd van iemand die helemaal gaat voor Yoga en Surfen.


Een prachtige intentie die mij bij mijn eigen woorden terugbracht toen ik met iemand naar het water ging om te suppen. De deelnemer ging voor het eerst met een sup het water op. Het waaide flink, de golven waren stevig. Ik vertelde hem “dat je het meest leert als er een sterke stroming staat.” En zo is het.


Het water spiegelt letterlijk en figuurlijk het leven. Als alles kabbelt, glijd je door het leven. Het is rustig en je hoeft nauwelijks bij te sturen. Je peddelt een beetje en het gaat allemaal easy going. Wanneer de wind opsteekt en de golven komen moet je bijsturen. Worden de golven hoger, dan moet je flink aan het werk.


De omstandigheden spiegelen hoe je met die golven omgaat. Kies je voor een plek op het water waar je de rust weer vindt oftewel ga je naar je comfortzone, of ga je de stroom aan? Dit dus gespiegeld via de weersomstandigheden.


Zo ook met andere watersporters. Mensen die met de motorboot over het water varen brengen het water in beweging. Daarbij ontstaan kleine golven en/of grote deiningen als op zee. Beide soorten golven doen iets met mij. Het is aan mij om met die situaties om te gaan. Laat ik me overvallen door onrust of accepteer ik het en ga ik er met vertrouwen in?


Met iedere ervaring leer ik de situatie aan te gaan en waar nodig bij te sturen. Wat nodig is, is om ‘erbij te blijven’ te zijn in het nu! Op de sup blijven zitten geeft stabiliteit, staan met de rug recht geeft kracht en voelt als een overwinning op de omstandigheden.


Manoeuvreren en soms merken dat een beweging anders uitpakt dan ik voor ogen had, maakt soms dat ik val. Letterlijk en figuurlijk ‘koppie onder gaan’! Ik leer, vallen mag! Durven vallen en weer bovenkomen geeft vertrouwen.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page